In september 2015 kregen we van onze COKZ controleur te horen dat we niet meer ijs mochten verkopen vanuit onze productieruimte. We meenden dat we altijd alles goed voor elkaar hadden. Niet dus! En dat terwijl Deborah altijd s ochtends ijs maakte en s middags de ijssalon pas open deed!

Vorig jaar hebben we een nieuw winkeltje op ons ruime voorerf gezet, de gemeente was in beginsel welwillend. Maar alle valse hoop ten spijt, een bouwvergunning kwam er niet. Nu zitten we al bijna een jaar in spanning: mogen we ons huisje houden of moeten we het weer afbreken en zodoende stoppen met de ijsboerderij?

Onze hoop is nu gevestigd op de gemeenteraad. Sander heeft ingesproken bij de commissie Sted, Doarp en Omkriten die over het nieuwe bestemmingsplan buitengebied gaat. We zitten namelijk tussen wal en schip. Enerzijds het COKZ die de verkoopruimte niet in de productieruimte wil en de Gemeente die niet wil dat we op ons voorerf gaan bouwen; een neventak hoort volgens de regels in de bestaande bebouwing.

Spannende tijden voor ons en we hopen zeer spoedig uitsluitsel te krijgen, omdat het volgende ijsseizoen op 1 april weer begint.