IJsboerderij

Over de ijsboerderij

Onze ijsboerderij is een natuurinclusief bedrijf met oog voor de bloemetjes en de bijtjes én voor de aarde die we in bruikleen hebben. We zijn niet biologisch want dat vergt volgens ons teveel van onze koeien. Op de ijsboerderij van Margje 24 wordt iedere koe zo’n 3 keer per dag gemolken met een melkrobot. De koeien wonen in een vrijekeuzestal, wat betekent dat iedere koe zelf mag kiezen wat ze gaat doen.

IJsboerderij Margje 24 verkoopt sinds mei 2016 verse melk in fles. Daarnaast maken we op onze IJsboerderij ijs van heerlijke verse melk. De melk is afkomstig van onze eigen koeien. Waarom onze melk en ons ijs zo superlekker is? Dat leggen we graag uit!

Waarom is melk en ijs van Margje 24 zo lekker?

Onze koeien krijgen elke dag een vast rantsoen van kuilgras, snijmais en bierbostel. Kuilgras van ons eigen weiland, snijmais uit de buurt en bostel (gerst) wat als restproduct overblijft bij de bierproductie. Dit wordt aangevuld met een hapje hooigras van ons kruidenrijk grasland op de Workumerwaard en brokjes van het Friese bedrijf Sikma voeders. In de zomer kun je onze koeien zien lopen in het weiland bij de ijsboerderij waar ze genieten van vers gras. Als onze koeien geen melk geven (omdat er dan een kalfje in de buik van de koe groeit) dan krijgen ze biokuil van ons Fryske Gea-lân.

Nog een reden is het comfort voor onze koeien. Ze wonen in een moderne ligboxenstal met koematrassen, koeborstels, een automatisch uitmestsysteem, een automatisch klimaatregelsysteem en een geïsoleerd dak. De dames mogen zelf weten wanneer ze gaan eten en drinken en ook wanneer ze gemolken willen worden. De koeien op ons bedrijf worden namelijk gemolken door melkrobots. Ook drinken onze koeien elke dag Fries bronwater. Bij ons bedrijf hebben we namelijk onze eigen bron.

Naast deze drie redenen zijn er nog vijf redenen waarom onze melk zo lekker is. En van die melk wordt Margje 24 ijs gemaakt. Zonder toevoegingen, puur natuur. Daarom noemen we onze melk en ons ijs ook: Van nature Lekker!

Natuurinclusief bedrijf

Van onze 100 hectare weiland is 40 hectare natuurlijk grasland. We hebben kruidenrijk grasland, weidevogelland met uitgestelde maaidatum en nat veenweidegrond. 30 hectare achter de boerderij wordt gebruikt als graasland voor de melkkoeien en de overige 30 hectare wordt gebruikt als grasvoederwinning voor de winterperiode.

OPENINGSTIJDEN

Zaterdag 11.00u – 17.30u
Zondag 11.00u – 17.30u
Maandag Gesloten
Dinsdag 11.00u – 17.30u
Woensdag 11.00u – 17.30u
Donderdag 11.00u – 17.30u
Vrijdag 11.00u – 17.30u

Waar is Margje 24 verkrijgbaar?

Wij zijn erg trots dat het ijs van Margje 24 inmiddels op vele plaatsen verkrijgbaar is. Neem contact op wanneer u ook wilt starten met het verkopen ons ijs.

De ijssalon

Check onze openingstijden op de site of via social media.

De allerlekkerste smaken in de ijssaloon

Op de ijsboerderij maken we vers ijs van melk van onze eigen koeien. En dat proef je! Omdat vers ijs echt het allerlekkerste is en we altijd ijs van topkwaliteit willen scheppen, kiezen we voor nuchtere smaken die iedereen kan waarderen. Lekker normaal, maar dan wel ijs van de allerbeste kwaliteit.

In onze ijssaloon kun je kiezen uit bijvoorbeeld:
Aardbeien ijs, Bananen ijs, Caramel ijs, Boerenjongens ijs, Cookies ijs, Citroen ijs, Yoghurt-bosvruchten ijs, Smurfen ijs, Stracciatella ijs, Hazelnoot ijs, Chocolade ijs en Vanille ijs.

Nieuwe smaken

Zo nu en dan proberen we een nieuwe smaak uit. Omdat er 18 bakken ijs in onze vitrine passen hebben we in het hoogseizoen keuze uit 18 verschillende smaken ijs. Omdat vers ijs het lekkerst is beperken we ons in het voor- en naseizoen tot 7 gangbare smaken.

boerderij workum

Nieuws over de IJssalon