Silo’s verplaatst
De voersilo’s zijn verplaatst. Vanaf nu geen vrachtauto’s meer over ons terras. Ze kunnen nu lossen via onze andere oprit. Nu kunnen we ons terras aantrekkelijker maken voor onze bezoekers.
De voersilo’s zijn verplaatst. Vanaf nu geen vrachtauto’s meer over ons terras. Ze kunnen nu lossen via onze andere oprit. Nu kunnen we ons terras aantrekkelijker maken voor onze bezoekers.
Wegens een verbouwing is onze ijsboerderij t/m 22 april gesloten. Begin april wordt er een nieuwe melktank geplaatst in het tanklokaal. De oude tank staat tot die tijd buiten in noodopstelling vóór de ijsmakerij. Tevens zijn wij bezig met een nieuwe verkoopruimte inclusief terras. Dit omdat het COKZ (controle instantie van de VWA) ons heeft…
We maken een nieuwe ijssaloon mét terras op onze ijsboerderij. We hopen dat onze nieuwe winkel op 23 april klaar is, want dan is onze geplande opening van het ijsseizoen. We dachten dat we alles mooi voor elkaar hadden in onze oude situatie, maar de controlleur van het COKZ vond dat we geen ijs mochten…
Melk van Margje. Op onze IJsboerderij maken wij ook heerlijke verse melk. De melk is afkomstig van mij, Margje 24 en mijn vriendinnen. Wij koeien krijgen elke dag een vast rantsoen van kuilgras, snijmais en bierbostel. Kuilgras van ons eigen weiland, snijmais uit de buurt en bostel (gerst) wat als restprodukt overblijft bij de bierproduktie….
De ijsmakers van onze IJsboerderij druk in de weer met geitenijs voor een klant in Wijckel. 325 bakjes geitenijs van 120 cc neemt nog al wat tijd in beslag. Desondanks zijn ze hier druk in de weer na een lange dag. Vandaag stond onze ijsbus op de langste arkt van workum en konden we het…
IJsboerin Deborah vanmorgen in nieuwe outfit klaar voor het nieuwe ijsseizoen. Vandaag maakt ze o.a. appeltaartijs. Het laatste weekend van maart openen we onze deuren weer en beginnen we aan ons vierde seizoen. Natuurlijk is iedereen zaterdag en zondag welkom van 13:00 tot 17:00 uur.
Onze ijscobus staat klaar voor het welcome to the village festival dit weekend in Ljouwert. Boer Sander gaat er zelf heen met een bus vol ijs en een slaapzak. Deborah gaat vanavond nog vers ijs draaien, als ze zin heeft maakt ze nog beerenburgijs en amarettoijs. We staan op het village fest vlakbij het strand….
Kom vanmiddag nog het allerlekkerste ijs van Fryslân proeven in onze ijssalloon. T/m 29 september zijn we nog geopend. Het druppelt nog wat na aan het einde van het ijsseizoen. Vrijdag- en zaterdagavond hebben Sander en Deborah nog tweemaal een ijsbufet verzorgd. De klanten waren zeer tevreden. Onze ijssalloon is nog geopend op woensdag- en vrijdagmiddag…
Dankzij onze nieuwe leverancier Delital hebben we een aantal verrassende nieuwe smaken, waaronder onze Caramel-ijs.